Dwarsfluitles

NIEUWS!
Per augustus 2023 zal ik gaan starten als zij-instromer leerkracht basisonderwijs. Hierdoor zullen velen van mijn muzikale werkzaamheden stoppen of op een lager pitje komen te staan.
Mijn lessen bij Muziekschool Ceres en Harmonie Fidelio zullen stoppen. (Er wordt op dit moment hard gezocht naar een vervanger!)
In Oudewater zal ik minder les gaan geven. Vraag naar de mogelijkheden.

WAAR
Op dit moment is Anna werkzaam op de volgende dagen en locaties:

Maandag: Muziekschool Ceres (Utrecht Centrum)
Dinsdag: Muziekhuis Oudewater (Oudewater)
Woensdag: Harmoniegezelschap Fidelio (Woudenberg)


VOOR WIE

Je kunt al beginnen met het spelen van dwarsfluit als je ongeveer 6 jaar bent.
Heel jonge kinderen die nog niet groot genoeg zijn voor een ‘echte’ dwarsfluit beginnen op de Nuvo fluit; een fluit van kunststof. Voor de allerkleinste is er de jFlute, met een gebogen kopstuk en zonder c-voet. Je kunt hem later upgraden met een recht kopstuk en een c-voet tot een volledige dwarsfluit!
Vanaf een jaar of 8 kun je in principe (mits je groot genoeg bent) gelijk beginnen op een ‘echte’ verzilverde dwarsfluit.

VISIE
Tijdens de lessen staat het plezier in het spelen van muziek centraal. Daarnaast wordt er aandacht besteedt aan onder andere: toonvorming, houding, techniek, ademhaling en podiumpresentatie. Ook wordt samen spelen gestimuleerd. Jaarlijks vinden er samenspel lessen plaats en voorspeelavonden waar solo en/ of ensemble stukken ten gehore worden gebracht.
Per leerling wordt er gekeken naar wat voor repertoire er wordt gespeeld. Iedereen is anders en heeft daarom een andere aanpak nodig. Dat is ook wat Anna leuk vindt aan lesgeven: creatief zijn in het vinden van oplossingen. Je moet bij elke leerling weer kijken wat hij/ zij echt nodig heeft.
Alle muziekstijlen komen voorbij, zo is er voor iedereen wat leuks te vinden!
Leerlingen die bij Harmonie Fidelio lessen volgen, komen ook in het harmonieorkest te spelen en gaan (HaFa-)examens doen.