Biografie

HET BEGIN

Anna (1984) begon op 7 jarige leeftijd zoals menigeen met een AMV/Blokfluit-cursus op het Muziekatelier te Alkmaar. Al gauw was de keuze gemaakt om verder te gaan met het spelen van Dwarsfluit. Ze heeft daar jaren met zeer veel plezier les gehad van Miranda Binnekamp. Door haar enthousiaste lessen en motivatie heeft Anna de stap gezet naar het conservatorium.

STUDIE

In 2003 begon de reis naar het Utrechts Conservatorium, waar ze tijdens de vooropleiding en in het eerste studiejaar studeerde bij Nine Sligter (voormalig fluitiste van het Nederlands Philharmonisch Orkest). Vanaf haar tweede studiejaar werd Aldo Baerten (o.a. eerste fluitist bij De Filharmonie, Vlaanderen) haar hoofdvak docent en behaalde ze onder zijn leiding haar Bachelor diploma in 2009.
In 2010 vervolgde ze haar studie met de Master opleiding, wederom in Utrecht bij Aldo Baerten. Tijdens deze Master lag de nadruk op het spelen van kamermuziek, educatie en communicatie. Zo liep ze o.a. stage bij de Educatie afdeling van het Concertgebouw.
Piccolo lessen kreeg ze van Gudrun Bourel, Correpetitie van Mariken Zandvliet en Ensemble coaching van Erika Waardenburg en Joyce Tan.
Anna deed schriftelijk onderzoek naar het gebruik van theater in de muziek(les)praktijk. Haar affiniteit met theater werd in die periode aangewakkerd door zelf weer op het podium te staan als acteur en de fantastische Mimeclass lessen van Wilfred van de Peppel. De overeenkomsten die zij ondervond binnen deze twee ‘uitvoerende’ werelden zorgden ervoor dat zij zich hier meer in wilde verdiepen. Dit resulteerde o.a. in een korte workshop voor kinderen tussen de 7 en 12 jaar. Het is een onderwerp waar ze zich tot op heden in verdiept.

In 2012 sloot ze haar opleiding af met een prachtig (theatraal vormgegeven) concert. Ze speelde o.a. het magische stuk Les Chansons de Bilitis van Claude Debussy en stukken van L. Delibes en A. Copland. Dit concert werd beoordeeld met een 8,5!

MASTERCLASSES
Deze volgde zij zowel tijdens haar studie als daarna bij o.a. Emily Beynon, P.L. Graf, William Bennett, Marieke Schneeman, Carlo Jans en Natalia Gerakis. Daarnaast volgde Anna ook nog twee keer een piccolo masterclass van Vincent Cortvrint en een masterclass speciaal voor fluit en harp duo’s door Erika Waardenburg en Eleonore Pameijer.

OP DIT MOMENT
Is Anna actief als fluitiste in o.a. het:

Als docente bij:

  • Muziekschool Ceres (Docent dwarsfluit).
  • Harmonie gezelschap Fidelio  (Docent dwarsfluit, blokfluit /basiscursus muziek en leider schoolorkest van de Griftschool te Woudenberg).
  • Muziekhuis Oudewater (Docent dwarsfluit, blokfluit en Spelenderwijsorkest Basisschool).
  • Via Muziekhuis Oudewater tevens werkzaam als 123zing Co-Teacher Muziek op verschillende basisscholen te Oudewater.

(voor uitgebreide informatie over fluitlessen zie mijn pagina: Dwarsfluitles)

Sinds januari 2021 maakt ze tevens deel uit van het DocNet. Een Docenten Netwerk georganiseerd door de Neflac: Nederlandse fluitacademie. Een initiatief van o.a. Emily Beynon, Wieke Karsten en Jeroen Bron.

INSTRUMENTEN
Anna bespeelt een Muramatsu DS (heavy) fluit met B-voet, open kleppen. Met daarop een Brannen/ Lafin Kopstuk: 15% goud/ 85% zilveren buis, zilveren lipplaat met 14K gouden schoorsteen, wave en kroonrand.
Als ook een Phillip Hammig piccolo van kokoshout met een  W. Fischer kopstuk van Pallissanderhout.

Teven in het bezit van een Jupiter alt-dwarsfluit met zilveren kop.